måndag 29 september 2014

Veronica Palm exemplifierar kvoteringsivrarnas idioti

I samband med valet av riksdagens talmän, där tre av fyra poster tillsattes av män, ger Veronica Palm (S) en stor dos dumhet och hyckleri i bara några få meningar:

"Varje parti äger sin nomineringsrätt och så tycker jag att det ska vara. Då kan man inte styra varandras val. Däremot är det här ett bevis på att vi fortfarande lever i ett samhälle där män värderas högre än kvinnor, varje gång vi ser det måste vi ta på oss de där glasögonen och fortsätta kampen för jämställdhet.
Fanns det någon kvinna uppe som förslag när Socialdemokraterna valde Urban Ahlin som talman? 
– Nej, vi valde Urban eftersom han är den bästa kandidaten och vi tror att han kan göra ett jättebra jobb
"

Nej! Tre av fyra valda utgör inte bevis för någonting!
Det är fördelning som är så statistisk sannolik att ske av ren slump att ingen vettig människa skulle försöka dra några slutsater av den.
Testa att singla slant fyra gånger. Om utfallet blir tre mot ett för antingen krona eller klave, skulle du då dra slutsatsen att den "vinnande" sidan är gynnad på något sätt. Självklart inte, detta sorteras under kategorin: "Sånt händer!".
Om däremot utfallet skulle vara lika skevt över hundratals försök, då har vi orsak att börja leta skevheter. Men om man läser ovanstående citat så ser man att Palm vill få denna enskilda omröstning till att vara ett "bevis".
Tillbaka til skolbänken, grundläggande matematik!

Notera vidare vad hon säger om att S tog fram sin kandidat utefter kompetens istället för kön. Något som är helt i sin ordning!
Men när man i andra situationer hävdar att andra människor ska utses med kön som kriterium, då blir det ett hejdundrande hyckleri.

Detta är alltså en dag då jag tappat förtroendet för Veronica Palm, men hon är i gott sällskap. Hela C kan dra åt helvete efter att de inte presterat någon kandidat till posten 2:a vice talman, och därmed skänkt den till rasisten och homofoben Björn Söder.