onsdag 28 oktober 2009

Sverige behöver ett nytt parti

Jag känner mig vilsen och förvirrad. Jag vet inte vart jag ska ta vägen.
Det finns inget parti i den svenska politiken som representerar mina åsikter ens i närheten av vad jag skulle önska. Var ska vilsna libertarianer som jag lägga sin röst?
Rödgröna blocket är helt uteslutet och jag behöver nog inte ens förklara varför.
Allianspartierna leder till en regering som är ett enda stort lotteri. Det känns som att de singlar slant om vilka frågor de ska agera frihetligt i, och i vilka de ska agera auktoritärt med sovjetretorik. Rösta på ett parti som kallar sig liberalt och surprise! - du får FRA på köpet, bara som ett exempel.
Jag har valt att lägga min röst på Piratpartiet i de senaste valen för att få en frihetlig representation i informationspolitiken (där är det verkligen nödläge idag), men jag skulle ju vilja ha samma garantier på andra områden också.

Sverige behöver ett riktigt liberalt parti.
Ett parti som litar på att folk kan ta ansvar för sig själva, som ger människor möjligheter och rättigheter att sköta sina egna liv, som ser politisk reglering som sista utvägen för riktigt allvarliga problem, som kan motstå frestelsen att bli klåfingriga i maktens berusning.
Ett parti som upprätthåller liberala ideal i alla väder.
Visst, det finns libertarianska organisationer i Sverige, men de är väldigt små och okända, och de har inte en chans i något val. Jag tror det skulle behövas en rejäl satsning på ett nytt parti som profilerar sig som ett seriöst alternativ till de som idag finns i riksdagen.
Det kan mycket väl gå. Jag tror säkert att minst 4% av väljarkåren är svikna liberaler som jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar