fredag 19 mars 2010

Avgå, Beatrice Ask!

I dagens Sverige har vi en justitieminister som skiter fullständigt i rättsäkerhet. Tydligare än så går det inte att beskriva henne sett från de förslag hon lägger fram.
Hon har tidigare sett till att medieindustrin får begära ut medborgares IP-adresser så de kan bedriva utpressning i privat regi. Hon har sett till att vår internettrafik får filtreras godtyckligt av en myndighet som har misskött sig grovt tidigare.
Många fler episoder kan dras upp, men på bara de senaste dagarna har Ask nog slagit nytt rekord i arrogans. Hon skiter fullständigt i Lagrådets invändningar om hot mot personlig integritet, och vill gå vidare med att minderåriga barn ska kunna tvingas till drogtester. Att polisen systematiskt använder drogtester för att trakassera uppkäftiga personer har undgått Ask helt.
Idag har hon dessutom luftat idén att misstänkta sexköpare ska få kuvert i grälla färger hemskickade så att de ska hängas ut för familj och grannar.
Det är en avsevärd skillnad på att vara misstänkt och att vara dömd, men det verkar inte Ask bry sig om eftersom sexköp är ett så fruktansvärt brott som man måste ta till specialåtgärder mot på ett sätt som man inte gör mot förskingring, misshandel, våldtäkt eller mord. Skitsamma om någon oskyldigt misstänkt drabbas. Offentlig skampåle hämtas direkt från medeltiden och ska användas mot dem som bryter mot statens morallagar.

Att vara justitieminister innebär att man ska värna rättsäkerheten. Beatrice Ask har vid upprepade tillfällen visat sig inte bara oduglig att göra detta, hon har direkt skitit i det. Därför finns det bara en vettig sak för henne att göra: avgå!

1 kommentar:

  1. Justitieminister! Som på fullt allvar inte inser vad rättssäkerhet betyder. = Avgå.

    Liberal rättspolitisk talesman, JOhan Pehrson, som inte är liberal = avgå.

    http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/askgra-eller-gredelin-lika-illa.html

    SvaraRadera