söndag 30 maj 2010

Beatrice Ask slår nytt rekord i äcklighet

"Skatteverket lät 2005 göra en enkätundersökning där 1000 personer ombads att rangordna vad de ansåg mest integritetskränkande. Trea på den listan hamnade att uppgifter om taxerad inkomst och förmögenhet är offentliga. De enda områden som ansågs vara mer kränkande för integriteten var avlyssning av mobiltelefonsamtal och e-post"

Det är svårt att tro det, men detta är de meningar som inleder det debattinlägg i SvD som Beatrice Ask idag fått publicerat. Hon går till angrepp mot oppositionen för att de inte vill göra tillräckligt för att skydda privatpersoners ekonomiska uppgifter, och hon gör det under rubriken "I Bodströmsamhället väger integriteten lätt". Må så vara, men Asksamhället är om möjligt ännu värre.
Ask säger inte ett ord om det faktum att hon aktivt har arbetat för att få igenom FRA-lagen som godtyckligt scannar medborgarnas e-mail. Hon och regeringen vill genomdriva datalagringsdirektivet som ska registrera och logga alla mobiltelefonsamtal. I och med att hon nu citerar Skatteverkets undersökning från 2005 så erkänner hon öppet att hon medvetet har grovt kränkt de två frågor som svenskarna värderar högst integritetsmässigt. Och nu vill hon att vi ska vara glada över att hon inte tänker kränka den tredje.
Att hon ens tar ordet integritet i sin mun är äckligt, att hon försöker utmåla sig som integritetens väktare visar att hon saknar både självinsikt och skam. Hon har fört ett aktivt krig mot medborgarnas rätt till ett privatliv, och nu försöker hon få oss att tro att det är hon som värnar denna rätt. Tror hon att vi är dumma i huvudet? Hennes debattinlägg är ett öppet hån mot alla oss som undrar hur i helvete hon kan få inneha en ministerpost.
Fy fan en sån vidrig människa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar