torsdag 5 augusti 2010

Det eviga förtydligandet

Jag tycker det är väldigt modigt av Piratpartiet att lyfta frågan om absurda barnporrlagar i valrörelsen. Modigt därför att om man hanterar retoriken fel så kommer det sänka partiets chans att komma in i riksdagen. Som väntat så tvingas partiet göra ett förtydligande som är så självklart att det är löjligt, nämligen att man är emot barnporr.

Alla som försöker föra en vettig diskussion kring barnporr blir tvingade att göra detta förtydligande, vilket tydligt visar att det är idioterna som sätter agendan. Så här kommer mitt förtydligande:
Jag tycker att framställande av barnporr är ett grovt brott som måste bekämpas. Men detta betyder inte att jag tycker ändamålet helgar vilka medel som helst, något som vissa andra verkar tycka (Alf Svensson, I'm looking in your direction...).

Jag är emot tittförbud, teckningsförbud och andra former av tankeförbud. Jag är emot att begränsa byxmyndiga människors rätt att utöva sin sexualitet. Jag är emot att straffa människor som aldrig har bidragit till att skada ett barn. Jag är emot att kampen mot barnporr används som en ursäkt att censurera internet och avlyssna samtliga medborgare. Jag är även öppen för att diskutera rimligheten i att förbjuda innehavet av en viss information.
Det jag vill är att kampen ska inriktas på dem som begår övergreppen, och de som finansierar eller på annat sätt assisterar övergrepp. Därefter måste vi sluta med att godtyckligt göra folk till brottslingar. De extremauktoritära verktygen som används mot barnporr accepteras bara för att det är en isolerad företeelse. Om de användes i brottbekämpning i allmänhet så skulle vi leva i en fulländad polisstat och diktatur.

Så, har jag förtydligat mig nog nu? Övertygat dig om att jag inte är pedofil eller barnporrgluttare? Kan vi gå vidare till en sansad diskussion om hur lagar bör utformas? Bra!
Det är just när grova övergrepp diskuteras som det är extra viktigt att behålla lugnet och vettet. Att diskutera de galna barnporrlagarna är en smutsig och uppslitande kamp, men det måste göras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar