torsdag 6 januari 2011

Reinfeldt visar öppet hån mot svenska folket

Jag råkade läsa intervjun med Fredrik Reinfeldt i Fokus 17 december, och jag får känslan av att åttaklöverns head-honcho här lyckas sätta fingret på precis vad som är mest fel med politikernas syn på politik.
På frågan om vad han är mest stolt över 2010 svarar han:

"Att alliansen fick förstärkt väljarstöd i valet"

Bortsett från det uppenbara faktum att alliansen tappade riksdagmandat och numera sitter i minoritet så är det mest anmärkningsvärda att det som regeringschefen är mest stolt över är att han blev omvald. Inte någon reform som genomfördes, inte någon insats som har hjälpt människor, inte någon åtgärd som har ökat människors frihet. Nej, när han får frågan om vad är stolt över så är det att han blivit omvald.
Det är ett så klassiskt exempel på den tragiska synen att politik skulle gå ut på att vinna. Visst tar han det som ett tecken på förtroende, men han kunde ändå ha låtit bli från att uttrycka en åsikt som tyder på att han bedriver politik för att få sitta kvar vid makten och inte tvärtom.

Senare i intervjun kommer citatet "Man ska vara ärlig mot svenska folket" - ett citat som kan bli en värdig uppföljare till klassikern från 2006 "Vi ska inte jaga en hel ungdomsgeneration". Jag tänker i alla fall citera detta i fortsättningen när vi diskuterar hur regeringen bakom kulisserna har tagit checklistor från USA om vilka övervakningslagar som ska införas för att bevara mediedinosauriernas position på bekostnad av medborgerliga rättigheter. Vi har alltså en regering som påstår att vi är tvungna att införa datalagringsdirektivet, något som har blivit bevisat vara en ren lögn, och nu har storhövdingen mage att gå ut i intervju och säga att man ska vara ärlig mot svenska folket.
Istället för att fortsätta dra de talrika exemplen på Reinfeldts kluvna tunga (som läsarna av denna blogg säkert kan fylla i själva) så avslutar jag med ett enkelt: Fy fan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar