onsdag 29 juni 2011

Hela världen måste följa New Yorks exempel

När det för det mesta tycks komma en strid ström av dåliga nyheter rörande politik så piggar det upp enormt att få höra om ett ordentligt framsteg som skett. Så var det med den goda nyheten om att könsneutrala äktenskap legaliseras i delstaten New York. Grattis alla lyckliga gaypar i The Big Apple!

Jag tror detta bäddar för fortsatt spridning av samkönade äktenskap i världen, för jag hoppas folk inser att kontroversen kring frågan är ett utslag av förbluffande idioti. Det här är inte en empirisk debatt, för nej-sidan åker på storspö hela tiden. Ett flertal länder och delstater världen över har införts könsneutral äktenskapslagstiftning, och ingenstans ifrån rapporteras om negativa konsekvenser för familjeliv eller för samhället i stort. Sverige har haft lagstiftningen i mer än två år nu. Har du märkt någon försämring?
Nej-sidans domedagspropaganda om allt hemskt som skulle hända är bara rakt ut fel! Detta är ett faktum som de inte kan dölja längre. De hittade på en massa skit för att skrämmas, och deras bluff är avslöjad.

Allt de har kvar är rena nonsensargument: att det skulle vara fel för att en sagobok från bronsåldern säger så, att det skulle vara fel för att det kränker folk i olikkönade äktenskap. Detta är ett politiskt kampanjläger som drivs av ren idioti, och de är villiga att spendera massvis med tid och miljontals dollar på att förstöra för andra människor utan att vinna något själva på det. Det är äckligt!

Vi ska inte vila efter segern i New York. Vi måste ta kampen vidare, och då kommer världsmetropolen NYC väl till nytta med sin kulturella och finansiella styrka.
Att sluta villkora äktenskap med sexuell läggning är en fråga om grundläggande mänskliga rättigheter, och det måste göras i hela världen. Det är inte okej att kalla det något annat än äktenskap eller komma med andra avsteg från jämställdhet. Diskriminering utefter sexuell läggning är inte acceptabelt! Vi måste vara tydliga med att alla länder som ännu inte har könsneutrala äktenskap bryter mot mänskliga rättigheter, och detta måste vi säga rakt till dem, även om de är annars välordnade demokratiska grannländer till oss.
De valida argumenten är till 100% på vår sida, och när det görs uppenbart för alla så kommer segertåget för homosexuellas rättigheter att rulla vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar