tisdag 22 juni 2010

Några goda nyheter

Ibland känns det som att alla politiska beslut i världen fattas av inskränkta idioter som bara är ute efter av att begränsa människors frihet, och det blir mest sådant jag skriver om på den här bloggen i all min ilska och uppgivenhet.
Men ibland tas ändå en del bra beslut som är värda att hyllas. Jag har samlat på mig några bra nyheter från de senaste två veckorna, saker som har klubbats igenom i Sverige och i landet jag kommer att bo i härnäst: Island. Det är följande:

  • Ett sprutbytesprogram för narkomaner ska inledas i Stockholm. Detta för att minska smittspridning och därmed rädda människoliv. Det är glädjande att detta drivs igenom trots nykterhetslobbyn som med sin vidriga moralism om vilka substanser man ska få ta in i sin kropp hellre vill låta människor dö än att göra något som ses som att hjälpa folk som tar narkotika.
  • Ett genomförandebeslut har klubbats för ombyggnaden av Slussen. Även om mycket återstår att bestämma i detalj så är jag glad att man går framåt i arbetet med att ersätta den fula jobbiga betongkarusellen med något vackrare som är värdigt en modern storstad. Saklig kritik ska självklart få påverka, men vi måste sluta lyssna på de ständiga nej-sägarna som menar att minsta förändring från dagsläget är en katastrof.
  • Riksdagen har beslutat att förbudet mot nya kärnreaktorbyggen ska hävas. Detta är viktigt då nya bättre kärnreaktorer är förmodligen det bästa redskapet för att få stabil billig koldioxidfri elförsörjning fram tills dess att fusionskraften kan ta över. MP skjuter sig själva i foten med sin skräckpropaganda och oseriösa kalkyler.
  • Det isländska alltinget har enhälligt röstat igenom Icelandic Modern Media Initiative. Jag ska läsa på mer i detalj om detta lagpaket, men det verkar som att det är ett mycket bra initiativ för att skapa världens bästa lagstiftning för yttrandefrihet och pressfrihet. Förhoppningsvis kan detta göra Island till ett journalistiskt paradis och även influera EU-länderna.
  • Alltinget har även röstat igenom en könsneutral äktenskapslagstiftning, också detta enhälligt. Det innebär att från den 27 juni kommer Island tillhöra den lilla men växande skara länder som ger homosexuella relationer samma status som heterosexuella tvärtemot de förtryckande religiösa traditionerna.

Där har vi några saker att glädjas åt. Idioterna har tydligen inte full kontroll över världens utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar