fredag 6 november 2009

Fördummandet av islamdebatten

Jag kommer förmodligen att göra en hel del islambashing på den här bloggen. Jag gillar inte islam - men det har att göra med att jag inte gillar religion överhuvudtaget.
Problemet just nu är att Sverigedemokraterna försöker kapa hela debatten kring problem med islamistisk fundamentalism, detta för att de ska skrapa ihop röster utan att behöva tala rakt ut om sina politiska drömmar.

Felet som SD gör är att angripa muslimerna som grupp istället för islam som ideologi, och det är en avsevärd skillnad. Det finns mycket som skrämmer när det gäller islam: kvinnoförtryck, sharialagar, jihad etc. Men om man är liberal så är man emot totalitära tendenser oavsett varifrån de kommer. Man pekar inte ut grupper av människor, man pekar ut handlingar. Kampen måste tas på den politiska arenan, men SD vill istället att den ska föras i gränskontrollerna genom att stänga ute folk ur landet genom att säga att de inte passar in.

Egentligen drömmer SD om ett helylle-Sverige där små blonda kristna barn vid namn Mats och Linda står givakt vid Svea banér och äter falukorv till middag. Svarthåriga muslimen Ahmed passar inte in i deras bild av Sverige, och därför använder de frågan om islamistisk fundamentalism för att stänga honom ute.

Gå inte på SD:s dubbelspel! Vi måste bemöta den politiska islamismen, men SD har inte lösningen. De värnar inte vår frihet, de har helt andra mål på sin agenda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar