måndag 23 november 2009

Varning för SD-troll

Det vimlar av SD-positiva kommentarer på Internet i de här dagarna. Speciellt på Newsmill så kommenteras det av SD-anhängare på allt som är på minsta vis kopplat till invandringspolitik eller svenskhet (och mycket som inte är kopplat till det).
Huruvida det är många SD-anhängare som skriver, eller om det är ett fåtal som är väldigt aktiva, går inte att se. Men retoriken som används är så enkelspårig och upprepande att den är lätt att känna igen. Jag tänkte nämna några av mina observationer.

* De är väldigt snabba på att koppla vilka problem som helst i samhället till "massinvandringen" eller "islamiseringen av Sverige", oavsett hur långt den ursprungliga diskussionen var från dessa fenomen.

* Kritiserar man SD så blir man beskylld för att vara en del av "etablissemanget" eller "PK-maffian".

* De brukar ofta beskylla folk för att vara rasister mot svenskar.

* De slänger ur sig ett "SD 2010" när de vill vara tydliga.

Dessa saker är bara några av flera klyschor som upprepas om och om igen så fort det ges tillfälle. Det är ett uppenbart försök av SD att verka som en bred folklig rörelse. Håll utkik efter dessa troll, och slå gärna till mot det de säger. Oddsen är stora att de inte har några mer genomtänkta svar än de slagord som de försöker nöta in hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar